Gumbo Ya-Ya!

Om os

Kort om bandet

Navnet er, som musikken, hentet i den musikalske heksekedel de kalder New Orleans. Her betyder Gumbo Ya-Ya! Noget i retning af ”Alle-taler-hele-tiden” og er et udtryk for kollektiv improvisation, en disciplin New Orleans’ musikere forstår bedre end de fleste. Lige i dette tilfælde er Gumbo Ya-Ya! fællesbetegnelsen for seks århusianske musikere, der med funky fornemmelse leverer et sandt musikalsk Mardi Gras på scenen.

 

Gumbo Ya-Ya! blev grundlagt i 2014, men har bl.a. alligevel haft debut på Smukfest i 2015, og var derudover nomineret til Danish Blues Challenge og Møblomania Blues Award samme år.

Bandet har på kort tid skabt sig erfaring fra næsten alle dele af det ganske land, bl.a. inklusiv det legendariske spillested Operaen på Christiania. Med både sax og trombone i front, en bundsolid rytmegruppe, tempofyldt boogie piano og en frontmand der formår at inddrage publikum i festen, kan det kun gå én vej.

Gumbo Ya-Ya! finder inspirationen hos navne som Dr. John, Jon Cleary, The Meters og SP Just Frost, hvis arrangementer bliver fremført med en feeling og eksplosivitet man ikke finder hos mange andre bands.

Derudover er bandet så småt begyndt at kreere egne kompositioner, som lægger sig op ad inspirationskildernes stil, men med den kant der gør netop Gumbo Ya-Ya! unikke.

 

Udtalelser, interviews og anmeldelser af Gumbo Ya-Ya!

“…HELDIGVIS er der nogle unge fede musikere derude som fører den funky New Orleans stil videre. De her drenge er fra Århus og fyrer den vildt af. Mød Gumbo Ya-Ya! De gør det sgu meget godt!” – Jazz Five, DMA-vinder 2014

 

“Gumbo Ya-Ya! er det nye New Orleans navn i 2015!” – Foreningen FREMWERK (Det Musiske Hus Frederikshavn)

“Aarhus-drenge gør lynkarriere” – Interview i TV2 Østjylland August 2015

 

En tur med til koncert